Bu şekilde baskılı poşetler sürekli aynı boyda ve hatasız kesilir. Biliniyor ki çekilen film bobinin poşet hâline getirilmesinin son aşaması plastik kesim makinelerinde belirli boylarda kesilmesidir. Bu noktada fotosel ayarlarının dikkatle ve özenle yapılması gerekmektedir.
Fotoselli çalışma ayarı:
Makinada fotoselli çalışma yapabilmemiz için keseceğimiz bobinin baskılı olması gerekir.
Fotoselin açık veya kapalı seçilmesi:Baskılı kesim yapmak için panel üzerinde fotosel seçim sayfasına girilir. Fotoseli açık konumuna getirilir.Fotoselsiz bobin kesilecekse bu konum kapalı tutulmalıdır.
Baskı boyunun girilmesi: Baskılı poşetin baskı çizgisi ve diğer baskı çizgisi arasındaki mesafe metre ile ölçülür. Bu değer operatör panelinin boy haznesine girilir (500mm).
Baskı çizgisinin renk fotoseline göre ayarlanması: Poşetin üzerinde bulunan baskı çizgisinin poşet jog butonu yardımıyla çenenin ağzına kadar getirilir.Çizginin nereye geldiğini görmek için çene yukarıya kaldırılır.Baskı çizgisi istenilen yere geldiğinde çene aşağıya indirilip çene somunu sıkılır. Daha sonra makine düz zemin üzerindeki renk fotoselinin bağlı olduğu grup manuel olarak hareket ettirilerek renk fotoselinin diğer baskı çizgisinin üzerine gelmesi sağlanır.
Rengin tanıtılması: Renk fotoselli üzerinde iki adet tuş bulunur. Bunlar BKGD diğeri MARK tuşlarıdır. Renk fotoselini zemin yani baskı olmayan yere getirilir. BKGD tuşuna 5 saniye basılarak zemin tanıtılır. Daha sonra renk fotoselinin altındaki ışık baskı çizgisinin üzerine getirilir. Diğer tuş yani MARK tuşuna 5 saniye basılarak renk tanıtılır. Renk fotoseli üzerindeki yeşil ve kırmızı ışıkların yanması sağlanır. Renk fotoselini baskı çizgisi üzerinden uzaklaştırdığımızda renk fotoselli üzerindeki kırmızı ışığın sönmesi gerekir. Tekrar ren fotoselini çizgi üzerine getirdiğimizde kırmızı ışık yanması gerekir. Eğer yanmıyor ise renk tanıtılma işlemi tekrardan yapılması gerekmektedir. Bunlar talimatlara uygun şekilde yapıldığı takdirde fotoselli çalışma gerçekleşir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder