2 Eylül 2015 Çarşamba

Apple'dan Akıllı Duman Sensörü

Apple yeni aldığı akıllı duman sensörü patentiyle birlikte, ürünlerinde akıllı duman sensörlerini kullanabilecek. 

Apple, geliştirdiği teknolojilerine bir yenisi daha ekledi ve bu teknolojinin patentini de aldı. Apple, yeni patenti ile iPhone, iPad ve Mac gibi ürünlerini, taşınabilir bir yangın algılama sistemine dönüştürebilir. Peki Apple ürünlerini nasıl taşınabilir bir yangın algılama sistemine dönüştürecek?
Apple'ın akıllı duman sensörü şu anda yaygın olarak kullanılan klasik duman sensörleri ile aynı çalışma mantığıyla dumanı algılıyor. Ancak bu sensörün klasik duman sensörlerinden bir farkı var. Bu fark ise Apple'ın akıllı duman sensörünün boyutunun çok küçük olması. Apple, bu sayede iPhone, iPad veya Mac gibi cihazlarının donanıma akıllı duman sensörünü yerleştirilebilecek ve bu cihazları mobil bir yangın algılama sistemine dönüştürebilecek.
Apple'ın akıllı duman sensörü, dumanı algıladığı an tehlikeli bir durum olabileceğini düşünerek kullanıcısına uyarı verecek ve bu sayede hayat kurtarabilecek. Örneğin; yangın sırasında uyuyan bir insan, Apple'ın akıllı duman sensörünün uyarısıyla uyanacak. Bu sayede kullanıcı, yangının büyümesini önleyecek veya yangın daha da büyümeden bulunduğu ortamdan uzaklaşarak hayatını kurtarabilecek. Ayrıca duman sensörleri itfaiye de haber vererek yangının bir an önce söndürülmesini de sağlayabilecek.
Apple'ın akıllı duman sensörü yüksek ihtimalle önümüzdeki dönemlerde iPad, iPhone veya Mac gibi taşınabilir kişisel cihazlarda kullanılacak. Ancak bu konuda henüz net bir açıklama gelmediğini de belirtelim. Apple bu patentini farklı alanlarda kullanmayı da tercih ederek kullanıcılarını şaşırtabilir. Apple'ın, akıllı duman sensörü patentini hangi alanlarda kullanacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder