1 Eylül 2015 Salı

PP Oyuncularından Eylül İçin Düşüş Beklentileri

İtalya’daki oyuncular, yaz tatilleri sonrasında işbaşı yapmalarının ardından Eylül ayı beklentilerini telaffuz etmeye başladılar. 

Oyuncular, zayıf talep ve düşük ham petrol fiyatları yüzünden gerileyen maliyetler nedeniyle PP piyasasındaki mevcut düşüş eğiliminin Eylül ayında da devam etmesini bekliyorlar.
Hafta başında, Brent vadeli ham petrol kontratları 2.70$, veya %6,1, düşüşle ChemOrbis Fiyat Sihirbazı’ndan elde edilen haftalık ortalama fiyatlara göre Mart 2009’dan bu yana ilk defa 43$/varil eşiğinin altını kırarak 42.69$/varil seviyesinden kapandı. Bu arada, Avrupa’da nafta fiyatları gerileyen ham petrol fiyatları ve zayıf talep nedeniyle 400$/ton eşiğinin altını kırdı ve şimdilerde yaklaşık $350/tondan bildiriliyor.
Ağustos ayının sonuna yaklaşılırken, spot PP işlemleri Temmuz ayına kıyasla yaklaşık 100€/ton düşüşle yapılıyor. Orta Avrupa menşeli mallar için ay sonu işlemlerini 100€/ton düşüşle gerçekleştiren bir distribütör, talebin oldukça zayıf olduğunu ve Eylül ayında fiyatlarda Ağustos’ta görülen düşüşlere benzer indirimler görmeyi beklediklerini bildirdi.
Başka bir distribütör, düşük enerji maliyetleri ve zayıflayan ham madde fiyatlarının yanı sıra oldukça rahat seyreden tedarik seviyeleri ve yavaş talep nedeniyle önümüzdeki ay PP işlemlerinin 100€/tonluk ciddi düşüşlerle yapılmasını beklediklerini söyledi.
Kaynak: ChemOrbis
Batı Avrupa menşeli mallar için işlemlerini Temmuz ayına kıyasla 90-100€/tonluk düşüşlerle gerçekleştiren bir distribütör ise, “Ağustos ayı için ayırdığımız kotanın büyük bir kısmını ay başında satıp bitirdik. Şimdilerde Eylül ayı fiyat politikamızı belirlemek için yeni propilen kontratının yapılmasını bekliyoruz. Ancak, fiyatların Eylül’de ilave düşüşler kaydetmesini bekliyoruz,” dedi.
Düzenli olarak alım yaptığı Kuzeybatı Avrupalı tedarikçisinden kısıtlı miktarda mal bağlayan bir işleyici de gerileyen ham petrol ve nafta maliyetleri nedeniyle Eylül ayında fiyatlarda yaklaşık 100€/tonluk ilave bir düşüş payının bulunduğunu belirtti.
Bu arada, Ağustos ayına kıyasla 110€/ton (güncel parite ile 113$/ton) düşüşle teslimat dahil Kuzeybatı Avrupa 820€/tondan (923$/ton) yapılan ilk Eylül ayı propilen kontratı da oyuncuların Eylül ayı için düşüş beklentilerini destekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder