29 Eylül 2015 Salı

Enjeksiyon Şişirme Makinesinde Sıcaklık Ayarlarını Yapmak

Enjeksiyon şişirme makinesinin hunisine konulan plastik hammadde ekstrüder tarafından eritilir. Daha sonra bu eritilmiş plastik, plastik kalıbı aracılığıyla tüp şekline getirilir. Bu plastik tüp parison olarak adlandırılır.

Preformlar oda sıcaklığında 24 saat bekletildikten sonra üretime verilir. Fırında 90 ila100 derece arasında ısıtılır. Bu preformlarinfrared lambalardan oluşan fırın grubunda ısıtılır. Fırın grubu preformların homojen bir şekilde, istenilen sıcaklık değerleri içerisinde ısıtılmasını sağlar. Fırın grubunda bulunan elemanlar şunlardır:
Spindıl, yükleme ve boşaltma tekeri, preform kontrol tekeri, fırın boxları, reflektörler, kalkanlar, fanlar, gergi pistonu, infraredkamera
Enjeksiyon şişirme makinelerini sıcaklık ayarlarında bilinmesi gereken hususlar şunlardır:
Enjeksiyon şişirme sıcaklık ayarları makine enjeksiyon ünitesinden vida kovan ısı değerleri girilerek yapılır. Enjeksiyon ünitesinde plastik malzeme eriyik hâline getirilerek preformlar üretilir. Plastik malzeme özelliklerine uygun olarak tespit edilen ısı değerleri kovan üzerinde bulunan ısıtıcı bantlarla elde edilir. Fanlar yardımı ile ısı istenilen toleranslar içersinde(on-off) kontrol edilir.
Enjeksiyon germe şişirme makinelerinde sıcaklık kontrolüve ayarları fırın boxları, reflektörler, kalkanlar, fanlar,infrared kamaralar ünitelerinde gerçekleştirilir.
Fırın boxları ön ve arka tarafa yerleştirilmiştir. Boxlar üzerine ortalama 22 mm aralık ile dizilmiş lambalar bulunur. Ayrıca ön boxlar sonunda ve arka boxların başında köşe lambaları vardır. Fırın boxlarına takılan lambalar 1200- 1600watinfrared lambalardır. Lamba bağlantı uçları fazla ısıya maruz kalmalarını önlemek için soğutma fanından alınan hava kullanılır. Boxların bağlı bulunduğu şasi aşağıya-yukarıya hareket ettirilerek ayar yapılması sağlanır. Infrared lambalara çıplak elle dokunulmamalıdır.
Reflektörler fırın boxlarının karşısına yerleştirilmiş yansıtıcılardır. Infrared ışınları geriye yansıtarak fırın ısıtma gücünü arttırmak için kullanılır.
Kalkanlar, fırın boxların ve reflektörlerin altında bulunur. İçersinden soğuk su dolaştırılır. Böylece preform destekleme bölgeleri (supporting) ve ısı alması istenilmeyen bölgelerin korunması için kullanılır. Kapalı devre su sisteminden su beslemesi alınır. Fırının altında basınç göstergesi ve ayar vanası vardır.
Fanlar fırın boxlarının ve reflektörlerin altında ve arka tarafında vakum motoru bulunur. Alttaki fanlar ile fırın içerisindeki sıcak havayı sirkülasyon yaparak preformlerda homojen bir ısı dağılımı sağlanır. Bu fanlar üzerinde hava akımını ayarlayıcı diyafram bulunmaktadır. Arka tarafta bulunan vakum motoru dışarıdan emdiği havayı fırın şasisi içinden dağıtır. Buralardan alınan hava lamba diplerine ve fırın arkasında preformsupportinglerini soğutma amacı ile kullanılır. İnfrared kamera fırından çıkan preformların sıcaklıklarını tespit eder. Fırın çıkışında üstte ve altta olmak üzere iki adet vardır. Üstteki preformların destekleme bölgesindeki ısıyı ölçer. Alttaki kamera preform üçüncü bölgesine
ayarlanır. Buradan alınan sıcaklık değeri preform toplam sıcaklığı kabul edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder