4 Eylül 2015 Cuma

iPhone,Ülkesinde Liderliğe Yakın

iPhone 6 ve 6 Plus modelleri ile global pazarda Android'in pazar payından çalmaya devam eden Apple, kendi ülkesinde de yükseliyor. 

Yeni iPhone modellerinin tanıtılacağı 9 Eylül tarihine yaklaştıkça teknolojiseverlerin heyecanı artarken, pazar araştırmaları Apple'ın akıllı telefon pazarındaki payını yükselttiğini gösteriyor. Özellikle büyük ekranlı iPhone 6 ve 6 Plus modellerinden sonra, geniş alana ihtiyaç duyan kullanıcıların bir bölümünü Android cephesinden kendi tarafına çekmeyi başaran Apple, kendi ülkesinde de liderliğe oynuyor.
comScore araştırma şirketinin Mayıs - Temmuz dönemini kapsayan 3 aylık verilerine göre, Apple'ın Birleşik Devletler'deki pazar payı yüzde 44.2'ye ulaşmış durumda. Bu dönemde 1.1 oranında artış yaşayan şirket, yeni iPhone beklentileriyle satın alımları erteleyen müşterilere rağmen pazardaki yükselişini sürdürmüş görünüyor. Buna karşın, Android cehpesinde az da olsa bir düşüş dikkat çekiyor. Android yüzde 0.8'lik kayıp ile pazarın yarısından bir fazlasına sahip.
iPhone yakın takipte
Pazar payı yüzde 51.4'e gerileyen Android ile iPhone arasındaki yüzde 7'lere gerilemiş durumda. iPhone 6s ve 6s plus modellerinin satışa sunulmasıyla birlikte bu pay iPhone lehine azalabilir. 9 Eylül tarihinde tüketicilerin beklentisine cevap verecek yeni bir iPhone, iddialarda dile getirildiği gibi farklı renk seçenekleri gibi seçenekleri ile birleşince kendi ülkesindeki liderliği ele geçirebilir. ABD'deki nefes nefese giden rekabete bakıldığında sonbahar ayları ve tatil döneminin şirketler açısından heyecanlı geçeceğini söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder