17 Eylül 2015 Perşembe

ABD'li Stryker, Kayserili Muka Metal'i Satın Aldı

Dünyanın en büyük medikal şirketlerinden Stryker Corparation, Kayserili Muka Metal'in paylarının tamamı devir aldı. Firma aynı kadro ile Kayseri Serbest Bölgesi'nde faaliyetine devam edecek.

2012 yılından bu yana Muka Metal A.Ş.nin Latin Amerika distribütörü olan ABD'li şirket Styrker Corporation, 1 Eylül 2015 tarihinde bütün hakları ile MUKA Metal A.Ş. paylarının tamamını devir aldı. Böylece Stryker firması ülkeler arası nihai dönemdeki en büyük satın almasını Türkiye'de yapmış oldu.
1966 yılında büro mobilyaları alanında faaliyete başlayıp bugünlerde sağlık kurumu karyolası imalatında dünyada ilk 10 firma içerisine girmeyi muvaffak olan Muka Metal'in muvaffakiyet hikayesinden söz eden Muka Metal Kurucusu Murat Kantarcı, "1966 yılında büro mobilyaları inşa etmeye başlayarak Devlet Malzeme Ofisleri'ne 10 yıl kadar ürün yaptık. Sonra çelik raf üretimi,elektrik motoru, çelik döküm elektrikli ev aletleri gibi üretimler yaptık. Nihai 10 yıldır hastaneler için hasta bakım karyolaları ve sedyeler üretiyoruz. Bugün Muka Metal 5 kıtada 60 ülkeye ihracat inşa ediyor . Medikal sektöründe dünyada 10'a yakın büyük firma var. Bunların içerisinde 100 seneyi geride bırakan firmalar da var.Bu firmalarla daimi rekabet içinde olduk .Firmamızı sektöründe dünya da ilk 10 sıralama içinde devrediyoruz .Şuanda 240 çalışan var, bunların yaklaşık 50'si yüksek mühendis ve mühendis konumunda. Ar-Ge'ye daima çok önem verdik " dedi. Kantarcı, "Bundan sonraki süreçte diğer şirketlerimiz; Muka Ahşap A.Ş.ve Muka Elektronik A.Ş.'ye henüz fazla yatırım yaparak; üretim inşa etmeye ve Türk Sanayisine katma değer yaratmaya devam edeceğiz. Yakın gelecekte yatırım yapmayı düşündüğümüz koruma sanayi ve enerji sektörlerini de etraflıca incelemeye devam ediyoruz" diye konuştu.
Stryker Medical Başkanı Brad L. Saar, henüz önce rakip olduğu Muka Metal'i satın almanın pazar büyütme mananında stratejik bir noktada yer almasının da etkili meydana geldiğini ifade etti. Saar, "Muka Metal A.Ş. ile uzun yıllar beraber çalıştık. Biz dünyanın her yerinden imalatçıları inceledik ve değerlendirdik. Muka Metal'in kaliteye önemsenmesi ve büyüme hızından ötürü bu ilişki başlamış oldu. Şu anda bu işletmeyi çok hızlı büyütmek dışında derhal uygulamaya koyacağımız bir tasarı yok. Emelimiz burayı başta bulunduğu coğrafya olmak üzere dünyanın tamamı için önemli bir ihracat merkezi haline getirmek. Dünyanın farklı yerlerinde de üretim işletmelerimiz var. Ürünlerimiz için en iyi imalat sahasına karar veriyoruz . Kayseri'deki bu tesisimizin dışında üretim yapacağımız yerler kesinlikle olacak. Muka Metal'in mevcut elemanı işlerine kaldıkları yerden devam edecekler. Kantarcı ailesi ile işbirliğimiz daima devam edecek. Kayseri'yi seviyoruz" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder