4 Mayıs 2015 Pazartesi

Dünya Sallansın Sen Sağlam Dur

İnşaat mühendisliği öğrencilerine açık olan DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nda takımlardan büyük bir proje bekleniyor.
İnşaat mühendisliği öğrencilerinin katılımına açık olan ve 'dünya sallansın, sen sağlam dur' sloganıyla düzenlenen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda tüm takımlardan Ataşehir’de inşa edilecek bir otel projesi bekleniyor.
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), geleceğin inşaat mühendislerinde depreme dayanıklı bina tasarımı becerisini ve zorunlu deprem sigortası bilincini geliştirmeye yönelik Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın ikincisini yapıyor. Üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümünde okuyan öğrencilere yönelik yarışma, 'dünya sallansın, sen sağlam dur' sloganıyla düzenleniyor. Yarışmada üniversite öğrencilerinin tasarladığı bina modeli maketleri, teknik şartnameye uygunluklarına ve sarsma masasındaki depreme dayanıklılık performanslarına göre değerlendiriliyor. Yarışmada birinci olan takım, üniversitesinin inşaat mühendisliği bölümüne deprem simüle eden sarsma masası kazandırıyor. Birinci, ikinci ve üçüncü olan takımdaki öğrenciler ise sırasıyla 10 bin, 5 bin ve 3 bin TL’lik para ödüllerini paylaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder