14 Mayıs 2015 Perşembe

Amerikalı Şirket Havadan Plastik üretti

Mark Herrema ve Kenton Kimmel adlı girişimciler 2003 yılında salınan sera gazlarını yararlı malzemelere dönüştürmeye yönelik bir teknoloji geliştirmek amacıyla yola çıktıklarında, yanlarında sadece başarıya ulaşmak için kendilerine güven, idealizm ve optimizm vardı. Bugüne geldiğimizde ise on patent

2013 yılında, şirket sera gazlarını PHA polimerine dönüştürme konusunda uzmanlaşarak daha önce biyopolimer piyasasında hiç yapılmamış ve öngörülmemiş bir dönüşüme imza attı.
‘Başladığımız zaman, hedefimizi basit bir şekilde dile getirmek gerekirse; karbon salınımlarını global ölçekte malzemeler üretmek amaçlı kullanarak dünyadaki iklim değişimini tersine çevirmek olarak söyleyebiliriz’ diyor Mark Herrema. Günümüzde ise karbon salınımlarını havaya karbon salmaktan daha fazla havadan karbon uzaklaştıracak şekilde plastiğe dönüştürmekten çok, bunu mal değerli bir şekilde yapmamızın tek yolunun ürettiğimiz malzemenin herhangi bir çevresel faydaya hizmet etmeden kendisinin özellikleriyle rekabet edebilecek bir boyuta gelebilmesiydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder