21 Mayıs 2015 Perşembe

Bu Banka, ‘Kare Kodlu Çek' Kullanmaya Başladı

Şekerbank, çekin geçerliliği ve sahibinin ödeme alışkanlığı bilgisine tek tuşla ulaşmanın mümkün olduğu Kare Kodlu Çek uygulamasını müşterilerinin hizmetine sundu.
Şekerbank, çekle ödemelerin daha güvenli hale getirilmesi amacıyla Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından geliştirilen Kare Kodlu Çek'i, Türkiye'de kullanıma sunan ilk banka oldu.
Müşterilerin talebi doğrultusunda matbaada özel olarak bastırılan Kare Kodlu Çek ile tek tuşla çek raporu içeriğine ulaşılabilecek. Çeki elinde bulunduran kişi, çek yaprakları üzerinde yer alan kare kodu akıllı telefonlar ile okutarak hesap sahibinin özet çek raporu ve ödeme alışkanlığı bilgisine erişebilecek.
Şekerbank, uygulama kapsamında ilk Kare Kodlu Çek'i sahibine teslim etti. Bankanın Dudullu Şube müşterisi olan EFA Makina Kalıp Sanayi ve Ticaret'in Kare Kodlu Çek'i, Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız tarafından firma yetkilisi Ferhat Akkuş'a teslim edildi. 
Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız, söz konusu uygulamanın çek hamillerinin ve çeki imzalayan kişilerin çek ödeme güçleri hakkında güncel ve pratik bilgilere kolayca ulaşmalarını sağladığını ifade etti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder