30 Mart 2015 Pazartesi

Mehmet Şener İle Devam

CBU3GuLVEAAu_MC
Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi’nin olağan kongresinde mevcut başkan Mehmet Şener delegelerin desteğini alarak yeniden göreve seçildi.
Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi’nin 5. olağan kongresi Wellborn Hotel’de büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Mehmet Şener tek aday oldu ve delegelerin oyunu alarak güven tazeledi. Kongrede divan başkanlığını Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, yardımcılığına ise genel sekreter Yücel Yücel, Türk Metal Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız, Nuray Serpici, Ejder Sarıkaya yaptı.
Kongreye; Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türk İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Türk Metal’e bağlı sendikaların şube başkanları, SAVDES-SEN Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Sedef Biçer, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, CHP Kocaeli Milletvekili aday adayı Semra Başlak, Turan Dumlu, AKP Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman ile davetliler katıldı. Kongrede 228 delegenin oy kullanma hakkı vardı.
Kongrede açılış konuşmasını yapan mevcut şube başkanı Mehmet Şener, “Türk Metal bayrağını daha ileri getirme noktasında bana verdiğinizden yetkiden dolayı teşekkür ediyorum. Şubemiz Türk Metal Sendikası’nın 33 şubesinden biridir. Ülkemizde sendikalar gelişmelere ayak uyduramadı ve çağın gerisinde kaldı. Türkiye’de değişim bayrağını dalgalandıran tek sendika Türk Metal oldu. Genel başkanımız bu değişime ‘sosyal sendikacılık’ ismini verdi. Sendikalar hizmeti üyeleriyle sınırlı tutmamalı” dedi.
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ise “Zor bir dönemi geride bıraktık. Bilindiği gibi zor sınavdan alnımızın akıyla çıktık. MESS’e damgamızı vurduk. Beklenti ve taleplerinizle oluşmuş taslaktan taviz vermedik, direne direne kazandık. Başınızı yere eğdirmedik. MESS süreci bizler için zorlu geçti. Masada önümüze kabul edemeyeceğimiz şartlar getirdiler. Elimizin tersiyle ittik. Önemli kazanımlar oldu. Sizler için 300 liralık erzak yardımını metne koydurduk. Ananızın ak sütü gibi helal olsun. Diğer 2 sendikanın biri bizim ardımızdan imzaladı diğeri işi şova çevirdi” açıklamasını yaptı.
Kavlak şöyle devam etti: “Grev ertelendi. Grev erteleme kararından sonra bizler tepki gösterdik. Bizler ‘grev hakkı engellenemez’ dedik. Grev yapmak yürek ister. O yürek ise Türk Metal’de olur. Aldığımız zam oranından dolayı bizi kimse eleştirmedi. 3 yıllık süre için elleştiler geldi. Biz üyelerimizi sonu olmayan bir maceraya sürüklemedik. Kıdem tazminatına olan saldırılara karşı direndik. Üniversitemiz kuruluyor. Bakanlar Kurulu’ndan izin çıktı, çocuklarımız artık bizim yapacağımız üniversitelerde en iyi şekilde eğitimlerini alacaklar. Bu eğitimleri de para vermeden tam burslu okuyacak. Diploması her yerde geçerli olacak.” Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’a Gölcük şube başkanı Mehmet Şener hediye olarak gemi maketi takdim etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder