31 Mart 2015 Salı

Gazitantep Şehitkamil'de Çevre Bilinci Aşılanıyor

CBZ4dg-UQAA9FU3
Gaziantep Şehitkamil Belediyesi'ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelinde çevre bilincinin oluşturulması, çevre duyarlılığı ve MÖP projesi kapsamında vatandaşlarla görüşüp bilgi veriyor.
Şehitkamil Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinden oluşan kent gönüllüleriyle birlikte ilçe genelinde bulunan ev ve işyerlerine gidilerek, çevre duyarlılığı ve MÖP ile ilgili vatandaşlara bilgiler sunulduğu belirtildi.
Kent gönüllüleri, dolaştıkları her yerde, vatandaşlara, geri dönüşüme kazandırılan kağıt, cam, plastik gibi maddelerin MÖP kutusuna, çöplerin ise çöp kutusuna atılması konusunda bilgi verdi.
Ayrıca, atık pil ve kullanılmış yağların ise Mahalle Muhtarlığında bulunan toplama kutularına atılmasını istendi.
Şehitkamil Belediyesi'nin anlamlı projesine destek verdiklerini dile getiren vatandaşlar şunları kaydetti: "Bugün arkadaşlar gelerek, bizlere çevre bilinci ve MÖP projesi hakkında bilgiler verdi. Ayrıca broşür ve kalem hediye etti. MÖP projesini vatandaşlar olarak çok olumlu buluyoruz. Çünkü atık maddelerin tekrar geri dönüşüme kazandırılması hem ekonomiye katkı açısından, hem de çevre duyarlılığı açısından önemli. Belediyemizin ilçe genelinde bıraktıkları MÖP kutularına, bizlerde kağıt, cam ve plastik gibi maddeleri atarak, geri dönüşüme kazandırabiliriz. Belediyemize bu anlamlı uygulamasından dolayı teşekkür ediyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder